WUFI

Forum for the WUFI Software family

We are pleased to announce the release of WUFI® 2D 4.0

To upgrade sign in to our online shop
It is currently Sun Jul 22, 2018 8:39 pm -1100

All times are UTC-11:00




Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: "Cooling load was calculated less than zero" error
PostPosted: Mon Jun 18, 2018 10:20 am -1100 
Offline
WUFI User
WUFI User

Joined: Mon Jun 18, 2018 10:05 am -1100
Posts: 1
Hi everyone,

My model outputted results that met PHIUS+ 2015 however, displayed an error "Cooling load was calculated less than zero". However, there was a annual cooling demand outputted (0.1kBTU/ft2yr)

The climate is Truckee, CA (ASHRAE CZ 6). If I change the weather file to say Jacksonville Florida, a cooling load is calculated.

Screenshot of Truckee CA is attached.

A couple of things I tried is modifying the envelope (modify transmission gains) and varied ventilation losses (air tightness) but it didn't help.

Any ideas would be much appreciated!!

Update: putting the natural ventilation to 0ACH resulted in a cooling load of 0.88, would that mean that natural ventilation is sufficient to cool the home thus no cooling load determined?


Attachments:
truckee zero cooling load.JPG
truckee zero cooling load.JPG [ 34.41 KiB | Viewed 75 times ]
Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC-11:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Imprint
Standard Business Terms/ Allgemeine Geschäftsbedingungen


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited